Периодичното гладуване може да причини главоболие, ето как да се справите
Pexels
Периодичното гладуване може да причини главоболие, ето как да се справите
25.03.2019|11:00 Прочитания: 651

Периодичното гладуване може да направи чудеса. Хората, които практикуват периодично гладуване, често свалят килограми, чувстват се по-енергични и по-малко подути. Но има странични ефекти, подобно на всеки хранителен режим. Периодичното гладуване може да причини главоболие. За щастие, има начини да го предотвратим. 

Една от най-честите причини за главоболие, предизвикано от гладуването, е ниската кръвна захар, предизвикана от консумирането на по-малко калории. Промените в кръвната захар са често срещана причина за главоболие, както и промените в стрес-адаптивните хормони като кортизол. Тези проблеми ще изчезнат, когато тялото се приспособи към по-ниския калориен прием.

За да помогнете на тялото да се приспособи, можете да направите промени и в менюто си. Опитайте се да получавате повече калории от мазнините по време на периодите, през които не гладувате. Това помага на тялото ви да разчита по-малко на захарта като гориво, което прави по-малко вероятно да имате тежки понижения на кръвната захар, когато започнете гладуване.

След това се появява проблем с дехидратацията, която не само може да предизвика главоболие по време на периодичното гладуване, но и забавяне на храносмилането, водещо до по-голямо подуване. Важно е да се поддържа адекватна хидратация, особено при гладуване. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...