Разликата между загуба на килограми и загуба на мазнини
pixabay
Разликата между загуба на килограми и загуба на мазнини
06.01.2019|14:30 Прочитания: 2809

Когато хората се стремят да свалят килограми, обикновено искат да изгарят мазнини. В действителност, когато сваляме килограми, ние не изгаряме само мазнини, а и губим вода и мускулна маса понякога. Всъщност, цифрите, които виждаме на кантара, не разкриват цялата истина. 

Килограмите често варират. Килограмите, които показва кантара могат да бъдат различни в различните дни, дори часове. Загубата на телесни мазнини обаче е по-дълъг процес. 

Разликата между загуба на килограми и загуба на мазнини pixabay

Загубата и качването на килограми варира нагоре и надолу, загубата на телесни мазнини е по-плавен и праволинеен процес. Това се дължи на факта, че килограмите зависят от много неща, например ако пием вода и хапнем по-голяма порция, килограмите веднага се покачват и обратното- ако не сме се хранили няколко часа, тежим по-малко. Телесните мазнини от своя страна не зависят нито от храна, нито от вода. 

Така че вместо да следите прогреса си с помощта на кантара, следете начина, по който се чувствате, начина, по който ви стоят дрехите и резултатите, които постигате във фитнеса. Фокусирайте се върху изгарянето на мазнините, вместо върху свалянето на килограми, тъй като килограмите са много променливи. 

Разликата между загуба на килограми и загуба на мазнини pixabay

Ако сте в процес на борба с излишните килограми, не се доверявайте само на кантара. Ако той показва повече, това може да е вода или мускулна маса. В никакъв случай не се отказвайте и се доверявайте повече на процента телесни мазнини. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...