Този навик влошава симптомите на пролетната алергия
pixabay
Този навик влошава симптомите на пролетната алергия
11.03.2019|14:00 Прочитания: 757

Сезонът на алергиите може да започне още от края на февруари. Пролетните алергии причиняват сърбеж, кихане, задух и много други неприятни симптоми. Ако сте забелязали, че симптомите се влошават през нощта, не сте сами!

Всъщност, често се случва да се чувствате по-зле късно вечерта, ако прекарвате много време навън през деня. Това е така, защото цветният прашец се задържа по вас отвън. Това означава, че трябва наистина да се преоблечете и да се изкъпете, преди да легнете в леглото, без значение колко сте изтощени.

Това е вярно, дори ако обикновено прекарвате вечерта навън - защото има повече прашец сутрин, по-високите температури изтласкват прашеца във въздуха през деня, оставяйки го да падне, когато температурите паднат.

Тук идва въпросът за вътрешни алергени, включително прахови акари и домашни любимци. Без значение колко много се опитвате, никога няма да можете напълно да се отървете от тези прахови акари, а отстраняването на домашните любимци обикновено не е опция. Опитайте да махнете килима от спалнята си. Използвайте възглавници, които не са пернати, и сменяте чаршафите си веднъж седмично, като ги перете с гореща вода.

Покритията против прахови акари за матрака и калъфките за възглавници също могат да помогнат.

Все пак, най-добре е да се консултирате с алерголог, за да обсъдите как да овладеете симптомите. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...