6 съвета за хранене и начин на живот от мъж, свалил 100 кг без диети
Instagram
6 съвета за хранене и начин на живот от мъж, свалил 100 кг без диети
15.02.2019|14:00 Прочитания: 1810

Джон Габриел, брокер от Уолстрийт, успял да свали 100 килограма без диета или интензивни тренировки. Неговите съвети помогнаха на хиляди хора от над 60 страни да се справят с наднорменото тегло. 

Решихме да споделим метода на Джон с вас: 

1. Той напълно се отказал от диетата

Джон разбира, че на тялото му липсват няколко хранителни вещества като протеини и омега-3 мастни киселини. Той снабдява тялото си с всичко необходимо. Той също така забеляза, че тялото му предпочита здравословни храни, пълни с витамини и минерали.

2. Накарал храносмилателната си система да работи правилно

Една от причините, поради които тялото може да изпита недостиг на хранителни вещества, е злоупотребата. Когато има проблеми с храносмилателната система, тялото продължава да наддава тегло.

Джон започва да яде повече ферментирали храни и да взема пробиотици. Джон смята, че най-здравословните храни за червата му са кисело зеле, кокосов кефир и сирена, както и костни бульони, тъй като те имат колаген, който помага за правилната работа на червата.

3. Той се е справил с емоционалния си проблем

Някои хора не могат да отслабнат поради психологическата си травма и чувството си за незащитеност. Те подсъзнателно се чувстват по-уверени в наднорменото тегло. "Приблизително 65-70% от моите клиенти използват теглото си като определена форма на защита. Наричам го емоционално затлъстяване - казва Джон.

Когато спрял да приема излишната си тежест като бариера между света около него и себе си, теглото му бавно започнало да намалява.

4. Получавал е достатъчно сън

Недостатъчният сън повишава нивата на кортизола, което увеличава апетита към нездравословна храна. Джон е имал нарушения на съня поради сънна апнея. Едва когато посетил лекар и успял да се отърве от този проблем, той можел да спи добре и да се чувства енергичен. Освен това, той вече не е жадувал за мазнини и нездравословни храни, като пица или сладкиши.

5. Намалил е стреса

Психичният стрес, както всеки друг вид стрес, причинява хормонални промени в тялото ви. Като практикува медитация и визуализация, Джон успява да се отърве от постоянното напрежение, което го прави по-щастлив. Той казва, че проблемите му не са изчезнали от живота му, но отношението му към тях се е променило. В резултат на това стресовите му хормони стават по-малко активни и силното му чувство на глад изчезва с тях.

За да излекува психическия стрес, Джон препоръчва практикуване на йога или всяка друга дейност, която ви удовлетворява.

6. Подхранвал е тялото си

Джон сваля килограмите сравнително лесно, но последните 20 килограма създават сериозни затруднения. Той добавя към менюто си много зеленчуци, кълнове, семена и супер храни. Също така пие много вода с лимон. В резултат на това той сваля и последните 20 килограма.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...