9 признака, че тялото ви не преработва правилно месото
Pexels
9 признака, че тялото ви не преработва правилно месото
26.01.2018|14:00 Прочитания: 2024

За много хора е трудно да устоят на изкушението от добре приготвена пържола или сочен хамбургер. Независимо от факта, че месото е пълно с хранителни вещества, то съдържа и редица естествени химически токсини, наситени мазнини и елементи, които затрудняват разграждането. Консумирането на твърде много месо може да доведе до сериозни последствия, като повишаване на риска от диабет и сърдечни заболявания и дори рак.

Има няколко признака, че тялото ви не може да се справя с преработването на месото и е добре да преосмислите храненето си.

  1. Запек

    Всички имаме различни храносмилателни системи, които се основават на нашата генетика и хранителни навици. Мазнините отнемат повече време, за да бъдат усвоени от тялото и затова те могат да причинят храносмилане на другия ден. Запекът може да се дължи на високото желязо, което обикновено се среща в червеното месо (говеждо, свинско или агнешко). Освен това червеното месо е с ниско съдържание на фибри, което е от съществено значение за редовните движения на червата.

    Някои проучвания разкриват, че яденето на твърде много червено месо може да увеличи шансовете за развитие на рак на червата. Опитайте се да ядете червено месо в нормални количества (100-200 g само два пъти седмично) с много зеленчуци или зърнени храни. Опитайте се да избягвате да ядете черен дроб и бъбреци. Преминете към морски дарове или пиле и изберете варено месо пред пържено.

  2. Постоянно чувство за глад

    Ако се чувствате гладни през цялото време, въпреки че току-що сте се нахранили, това може да означава, че сте консумирали твърде много протеини. Когато не приемате достатъчно въглехидрати, кръвната зах