9 съвета за междинните хранения
pixabay
9 съвета за междинните хранения
15.04.2018|14:30 Прочитания: 2198

Вашата фигура, увеличаването на теглото и дори настроението ви могат да зависят от това как и кога правите междинните хранения. Времето, здравословното хранене и размера на порциите са само някои от условията, които трябва да бъдат изпълнени, за да се чувствате по-добре. И между другото, смуутитата не са непременно най-добрият вариант за междинно хранене. 

Ето няколко полезни съвета:

1. Яжте по-бавно

Насладете се на всяка хапка. Удължете процеса на хранене. Опитайте се да отделите 10 минути само за хранене и не се разсейвайте от други фактори, като телевизия, телефон или разговор с някого.

2. Изберете подходящото време

Най-доброто време за такова междинно хранене е между 12 и 17 часа. Храненето в този период не само ще предотвратят склонността към преяждане, но също така ще помогнат за ограничаването на нездравословния избор на храна - което често е причина за натрупване на наднормено тегло.

3. Изберете печено, не пържено

Плодовете и зеленчуците не са добри в каквато и да е форма. Най-добре е да ги ядете сурови, но това не винаги е възможно. Например бананите и картофите са по-полезни изпечени, а не пържени. И докато печенето звучи здравословно, факт е, че обикновено се случва с добавяне на мазнина, а пържената мазнина не е много добър приятел на нашето тяло.

4. Не яжте на бюрото си

Безсмисленото хранене на бюрото ви, особено без да се контролират порциите, е опасно. Отвореният пакет бисквитки пред компютъра може да бъде незабелязано унищожен, докато работите върху нещо.

5. Избирайте здравословни алтернативи 

Вместо бисквити или вафла, изберете ядки или плод. 

6. Яжте повече фибри и млечни продукти

Ако имате заседнала работа, яжте повече фибри и млечни продукти. Това ще помогне на червата да се справят с неактивността. Фибрите се намират във всички зеленчуци и много