Как да намерите мечтаната работа през 2017г.(в няколко стъпки)?
Pexels
Как да намерите мечтаната работа през 2017г.(в няколко стъпки)?
06.01.2017|16:00 Прочитания: 85

Ако сте като повечето работещи хора, вероятно през тази година искате да смените работата си. Идеята за новата работа ви харесва: представяте си колко ентусиазирани ще бъдете сутрин, как ще бъдете готови да работите по цяла нощ и ще се захващате с различни, интересни проекти. Въпросът е как да стигнете от тук до там?

Много хора имат големи цели и още по-големи надежди за кариерата си в началото на новата година. Ще ви представим един план стъпка по стъпка за това как да намерите мечтаната работа.

Стъпка 1: Помислете за това какви сте искали да станете

Понякога, за да се движим напред, трябва да погледнем назад- за вдъхновение, уроци, мотивация. Помислете си какви сте искали да станете, когато сте били деца. Разбира се, нещата са различни, вече не сте деца, но детските мечти са най-истински. Използвайте уменията си, за да се развиете в сфера, която харесвате.

Стъпка 2: Помислете за уменията и интересите си

Направете списък на всяка работа, стаж, роля на доброволец, курсове и всичко, с което сте се занимавали през последните 10 години. След това напишете нещата, които харесвате и тези, които не харесвате за всяка позиция. Запишете и кои са най-силните ви страни на сегашната позиция. Разгледайте написаното и ще се ориентирате в какво сте най-добри и накъде трябва да се движите.

Стъпка 3: Обмислете следващия си ход

Най-успешния план за търсене на работа започва с ясна цел. На къде искате кариерата ви да отиде? Има ли позиции, които ще ви помогнат да добиете уменията за позицията, за която мечтаете. Изяснете си точно какво искате и тогава започнете да действате.

Стъпка 4: Запишете целите си

Около 10 пъти по-вероятно е да осъществите целите си, ако ги запишете. След като си изясните какви са вашите цели, документирайте ги. Съхранявайте ги на компютъра, телефона и на всякъде, където ще ги виждате постоянно.

Стъпка 5: Направете списък с компаниите, които ви интересуват

Направете списък с компании, които харесвате и които отговарят на вашите нужди- заплащане, месторабота и т.н. Използвайте този списък при търсенето на работа.   

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 1
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...