Как да не се страхуваме повече от неуспеха?
24.01.2017|18:00 Прочитания: 65

Много хора се страхуват да предприемат важна крачка в професионалната си кариера, защото се опасяват да не се провалят. Аз също бях дълго време от тези жени. Но в един момент разбрах, че не ми остава нищо друго от това да бъда силна и да поемам рискове.

Само така има шанс наистина да успеете. Задайте си въпроса "Ако се проваля, какво толкова, нима ще стане по-лошо?" Едва ли. Може да стане единствено по-добре за Вас, а без да опитате, няма как да знаете дали ще успеете или не.

Няма как да се развивате и напредвате, ако не направите крачка напред. Дали тя ще Ви върне на същата позиция или ще Ви отведе доста по-напред, никой не знае. Затова действайте.

След години ще съжалявате, че не сте били по-амбициозни и активни. Защото след време наистина ще бъде твърде късно за каквото и да е. Вече ще сте с деца, със семейство и на по-голяма възраст и определено няма да е моментът да правите кариера.

Кажете си "Аз мога". допри и вътрешно да треперите, то се опитайте да си вдъхнете кураж.

Вземете пример от другите. Нима те притежават повече способности, че са по-успели? Едва ли това е така. Просто те не са се страхували да рискуват, а дори и да са, са го преодоляли и сега са на много по-високо място.

Четете окуражаващи истории за успели хора. Има толкова много известни личности, които са успели на късен етап от живота си, и то доста често, защото не са опитали по-рано.

Помислете си какво наистина искате да правите с живота си. И когато разберете, хванете здраво юздите и задайте вие посоката. И без никакъв страх!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...