Как да отговорите на въпроса „Коя е най-голямата ви слабост?“
Pexels
Как да отговорите на въпроса „Коя е най-голямата ви слабост?“
04.03.2017|10:30 Прочитания: 224

Един от най-страшните въпроси на почти всяко интервю за работа е "Коя е най-голямата ви слабост?". Вероятно това е начин на интервюиращия да отсее кандидатите, като разбере кой е готов да отговори на този неудобен въпрос. Можете да премахнете част от притеснението като се подготвите и следвате тези правила при съставяне на отговора на този въпрос.

 1. Не отговаряйте с клише

  Не използвайте "Моята най-голяма слабост е, че съм работохолик/ перфекционист". Това твърдение може и да е вярно за вас, но ще отегчите интервюиращия, който го е чувал милион пъти. Това изглежда като начин да избегнете въпроса.

 2. Бъдете честни

  Влезте дълбоко в себе си и разберете какви са истинските ви слабости, свързани с работа. Запишете ги на лист хартия и обмислете кои от тях можете да използвате на интервю за работа. Ако посочите истинска слабост, с която се борите, отговорът ви ще изглежда истински. За да осъзнаете кои са слабостите ви, помислете за предизвикателства, пред които сте били поставени на предишните си работни места или конструктивни критики, които сте получили някога.

 3. Не бъдете прекалено честни

  Не бива да казвате неща, които мислите, че ще разубедят интервюиращия да ви назначи на работа. Бъдете честни, но не прекалено. Трябва да избягвате слабостите, които ще намалят шансовете ви за получаване на работата. Например, ако кандидатствате за позиция HR и кажете, че не сте добри в общуването с хора, няма начин да ви назначат. Или ако кандидатствате в сферата на продажбите и обясните, че не ви бива в преговорите. В такава ситуация просто изберете друга слабост, която няма да ви навреди толкова.

 4. Споделете как се опитвате да се справите с тази слабост

  Винаги трябва да изброите стъпките, които сте предприели, за да се справите с въпросната слабост. Това е вашият шанс да покажете на интервюиращия, че въпреки че имате недостатъци, вие работите върху тях и имате желание да ги преодолеете. Усилията ви да преодолеете своите слаби места ще се сметнат за сила. 

  Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...