5 златни правила за перфектно CV
18.01.2017|16:00 Прочитания: 162

Съставянето на CV се оказва не чак толкова лесна задача. Понякога допускаме грешки, пишем прекалено много неща или омаловажаваме важните, така да се каже осакатяваме CV-то. А по този начин намаляваме значително шансовете ни да бъдем извикани на интервю и след това наети на работа. Разбира се, най-важно е самото ни представяне на интервюто, но първото впечатление идва от подадената от Вас кандидатура. Ето кои са златните правила на едно разкошно CV!

Трябва да имате цел

Не пишете безразборно работите, които сте работили, дори и тези, които са били между другото, за да припечелите пари. Вашето CV Трябва да казва "Аз искам да работя ето това.." По този начин ще направите една силна заявка и работодателят ще е сигурен, че Вие наистина искате да работите това.

Добре е поне една от дейностите Ви, които сте вършили досега, да съвпада с това, което искате да правите сега

Ако сте се преориентирали, то поне обяснете защо и с какво тази нова работа Ви е привлякла.

От всичко, което сте учили и работили, е добре да извлечете по нещо, на което всичко това ви е научило

В характеристиките Ви например можете да изтъкнете, че сте комуникативни, ако сте работили като продавачи, любезни - ако сте били сервитьори и подобни.

Бъдете честни!

Понякога сме склонни да си припишем някои качества, таланти и квалификации, които нямаме, само за да ни вземат. Е, забравяме, обае, че лъжата лесно би излязла наяве, ако наистина ни наемат. Затова заложете на честността!

Наблегнете на успехите и растежа си!

Дори и да сте от хората, които не обичат да се фукат, трябва да бъдете горди с това, което сте постигнали и да го покажете на своите работодатели.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...