5 съвета за телефонните интервюта, за да получите работата
pexels.com
5 съвета за телефонните интервюта, за да получите работата
04.10.2017|18:00 Прочитания: 620

Интервютата по телефона са все по-разпространени и много фирми първо провеждат такива интервюта, преди да решат да ви извикат за лично интервю. Всъщност, им доста предимства на тези вид интервюта, защото не се налага да се грижите за това как изглеждате, с какво сте облечени и така нататък. Ето няколко много полезни съвета за такъв тип интервюта.

Пригответе се за интервюто

Проучете компанията, успехите, целите й, визията й за работа. Възможно е тази информация да ви послужи.

Прави или седнали?

Изберете тази поза, която е удобна за вас. Ако сте седнали, можете да дишате по-дълбоко, ако се напрегнете или притесните по време на интервюто. Също така може да ви е по-удобно за записване.

Дръжте вода в близост до вас

Ако устата ви пресъхне, или се притесните прекалено много, водата ще ви спаси!

Запишете се предварително

По този начин ще можете да чуете колко убедително звучите по телефона, дали повтаряте прекалено много думи и когато дойде време за реалното интервю, ще се чувствате много по-сигурни.

Фокусирайте се само върху интервюто

Това, че интервюто е по телефон, не означава, че е добра идея да се занимавате със странични дейности, които да отвличат вниманието ви. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...