6 причини, поради които добрите служители напускат работата си
pixabay.com
6 причини, поради които добрите служители напускат работата си
16.07.2017|16:30 Прочитания: 266

В днешно време е напълно нормално хората да сменят работата си и да не остават на една цял живот. Но въпреки това, ако си намерил това, което обичаш да правиш и си наистина добър в него, на пръв поглед изглежда странно защо искаш да напуснеш. Всъщност има доста основателни причини. Ето някои от тях.

Ако се чувства недооценен и подтиснат

За да бъде продуктивен един човек, той трябва да се чувства добре и мотивиран. Ако няма здравословна, безопасна и  работна среда, не получава бонуси за труда си и няма подобаваща заплата, то най-вероятно служителят би напуснал.

Ако няма кариерно развитие

Никой не иска да работи едно и също нещо всеки ден до втръсване. Ето защо, ако работата не предлага развитие и усъвършенстване, един добър специалист е склонен да си търси друга работа.

Ако има неравенство

Ако един добър кадър попадне в сексистка, расистка или друг вид среда, в която има неравенство, то съвсем логично е да си тръгне.

Ако средата не е приятна

Ако един човек не се чувства добре на работа, хората са груби, неучтиви и необщителни, няма как един човек да остане.

Ако работата му не се оценява

Всеки един човек има нужда от признание и ако не го получава, това няма как да го мотивира.

Когато възрастовата йерархия е по-важна от заслугите на определен човек

Това, че не работи от 20 години в компанията, не те прави по-лош кадър и началството няма право да се държи зле с теб и да толерира старите кадри.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

9 2
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...