5 неща, които ще разкажат играта на акнето
07.03.2018|11:00 Прочитания: 3884

Акнето е най-големият враг на всяка красавица. Опредено не ни е приятно, когато досадните пъпчици по лицето развалят иначе перфектната ни визия.

Но дори и упоритото акне може да бъде победено. Важно е само да знаете правилните съставки.

Хамамелис

Това е най-активното растение в борбата с акнето. Благодарение на антиоксидантите, които съдържа, премахва излишната мръсотия и омазняване от лицето, както и отстранява бактерията от порите.

Тази съставка може да бъде открита в множество продукти за почистване на лице, овлажняващи гелове и стикове за пъпки. Хамамелисът може да се използва като тонер, като част от всекидневната ви разкрасителна процедура.

Салицилова киселина

Това несъмнено е най-ефективната съставка за почистване на порите, тъй като прониква дълбок в тях, поради специфичната си молекулна структура. Когато проникне в порите, салициловта киселина "отлепя" себума и мъртвите клетки и се бори с черните точки.

Също така ексфолира горния слой на кожата като предотвратява появата на нови пъпки. Най-ефективна е в борбата с черните точки и пъпките с бял връх. Задължително се използва САМО в зоните, които са омазнени и ДИРЕКТНО върху пъпката. В противен случай, ще изсуши кожата ви до неузнаваемост.

Банани

И преди сме ви разказвали за чудесата, които сътворяват бананите върху кожата. Обелите от тези плодове могат да се използват като директно натъркате лицето си с тях. Може и да ви заучи налудничаво, но те съдържат витамин А, цинк и манган, а ензимите в тях могат да помогнат да се отървете дори от белезите.

Аспирин

Това е една от любимите ни евтини съставки. Следващият път, когато ти излезе пъпка, разчупи една таблетка аспирини добави няколко капки вода и лимон. Маскирай ги, докато не добият консистенцията на пяна, постави част от сместа върху пъпките си и я остави да подейства през нощта. Аспиринът съдържа салицилова киселина, която изсушава акнето и забързва регенерирането на клетките.

3 1
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...