Всичко, което трябва да знаете, преди да си направите спрей тен
POPSUGAR Photography / Benjamin Stone
Всичко, което трябва да знаете, преди да си направите спрей тен
08.04.2019|11:00 Прочитания: 709

Независимо дали си правите спрей тен за 1-ви или за 15-ти път, винаги има едно леко безпокойство да не се окажете оранжеви накрая. Но след като сте си направили спрей тен веднъж, едва ли ще бъде последния ви. 

Ако сте решили да си правите спрей тен, има някои неща, които трябва да знаете. Ето няколко съвета:

1. Ако сте решили да си направите спрей тен и ви е за първи път, най-добре е да започнете с краката, за да свикнете с процедурата. След това вече спокойно можете да си направите спрей тен на цялото тяло. 

2. Колко време продължава? 

Ако се грижите добре за тена, той ще издържи от 5 до 7 дни. Не използвайте прекалено гореща вода и подсушавайте тялото си чрез потупване, а не чрез търкане. Също така е добре да овлажнявате кожата си ежедневно, за да "запечатате" тена. Издръжливостта също зависи от самия тен, така че ако искате по-продължителен резултат, обсъдете го със специалиста, който ще прави спрей тена. 

3. Можете ли да носите грим върху спрей тена?

След като минат 8 часа от процедурата, можете да се гримирате, както обикновено. Повечето хора не се нуждаят от бронзант или фон дьо тен, тъй като кожата вече има желания загар, но можете да използвате всички продукти, които пожелаете. 

4. Трябва ли да се подготвите за спрей тена?

Подготовката е от съществено значение. Трябва да подготвите кожата си с добър ексфолиант. Не използвайте прекалено мазни продукти, защото това ще попречи на спрей тена да залепне върху кожата. Добре е да овлажнявате кожата си с продукт без масла, защото хидратираната кожа обещава равномерен тен. 

5. Колко време преди спрей тена трябва да се обръснете?

Добре е да обръснете кожата си 24 часа преди процедурата, за да се затворят порите ви и да не се оцветят. 

6. Как да избегнете оцветяването на чаршафите и кърпите?

За да избегнете оцветяването на чаршафите, можете да си направите спрей тена по-рано през деня. 

7. Какви продукти за измиване трябва да използвате?

Трябва да избягвате душ гел със сулфати, тъй като те ще измият цвета преждевременно.

8. Можете ли да си направите спрей тен преди да отидете на почивка?

Да. Спрей тенът е предпочитан от много хора преди да отидат на почивка. Когато хората вече имат загар, те не се изкушават да стоят на слънце дълго. Не забравяйте, че изкуственият тен не ви предпазва от слънцето и все пак трябва да използвате SPF.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...