Да, красотата е грижа за себе си!
Pexels
Да, красотата е грижа за себе си!
05.04.2019|11:00 Прочитания: 1016

Дефиницията в речника за грижа за себе си е "действия, които се предприемат за запазване или подобряване на собственото здраве" и това се простира и до красотата. Напоследък повечето хора приемат вземането на вана или правенето на маска за лице за грижа за себе си. 

Въпреки това значението на грижа за себе си не трябва да се бърка с удоволствието, защото тези две неща могат да имат напълно различни значения и всичко зависи от човека. За едни грижата за себе си може да бъде ритуал за красота, докато за други може да бъде научаване на нова рецепта или пране на дрехите. 

За мен грижата за себе си зависи от това как се чувствам. Понякога се състои от бръснене на краката и маска за лице, докато друг път се състои в здравословна вечеря. Аз вярвам, че грижата за себе си и красотата са преплетени. Красотата е нещо лично и всеки си има ритуал, свързан с нея. 

Използвам ритуала си за красота като грижа за себе си, защото вярвам, че това е важно за цялостното ми благосъстояние. Когато не се чувствам добре, няколко разкрасителни процедури ми се отразяват страхотно. Това ми позволява да спра да мисля за проблемите си и да се наслаждавам. 

Същото се отнася и за грима. Гримирането сутрин ми позволява да съм далече от технологиите и да помисля за деня си и за това какво ще правя. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...