Защо ноктите ви се разслояват и как да ги спрете?
unsplash
Защо ноктите ви се разслояват и как да ги спрете?
07.08.2018|12:00 Прочитания: 1525

Справянето със слабите, крехки и чупливи нокти е проблем на много жени. Най-честата причина за счупването на нокът е, че той се разслоява, съответно става по тънък и се чупи лесно. Разслояването е неприятно поради много причини- лакът пада по-бързо, понякога е болезнено и ноктите много се огъват. 

Ноктите се състоят от няколко слоя, а нокътната плочка е съставена от кератин, който е протеин. Когато ноктите станат тънки и крехки, те започват да се разслояват. Ето какви са причините за това и как да спрете този процес:

Имате дефицит на желязо

Защо ноктите ви се разслояват и как да ги спрете?Pop Sugar

Най-често срещаната причина за разслояване на ноктите е липсата на желязо в организма. Ако пропускате консумацията на зелени листни зеленчуци и месо, време е да дадете на организма си нужното количество желязо с помощта на храни като спанак, говеждо, пилешко и бобови храни. 

Използвате ноктите си като инструменти

Защо ноктите ви се разслояват и как да ги спрете?Pop Sugar

Знаем, че е изкушаващо, но опитайте да не използвате ноктите си за всичко- отваряне на портмоне, сваляне на етикети и т.н. Ако използвате ноктите си за подобни неща, съвсем нормално е да се разслояват. 

Носите акрил на ноктите си

Защо ноктите ви се разслояват и как да ги спрете?Pop Sugar

Слагането на изкуствени нокти или изграждането им с акрил може да предизвика разслояване на ноктите и ги прави крехки като цяло. Добре е да лакираме ноктите си, защото това ги защитава, но избягвайте използването на акрил и изграждането им.

Не носите ръкавици, когато миете чинии

Защо ноктите ви се разслояват и как да ги спрете?unsplash

Опитайте да намалите времето, в което ръцете ви са под вода и носете ръкавици, когато миете чинии и чистите. Водата прави ноктите по-меки и съответно по-слаби. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...