Най-добрите съвети за грижа за косата
07.06.2018|16:00 Прочитания: 3469

Има добри дни за косата ни, когато тя изглежда перфектно каквото и да й направим, застава точно както сме я оставили и фиксирали или просто се събуждаме с идеална коса. Но има и такива дни, в които нищо не върви по план и косата ни изобщо не се подчинява на нашите очаквания и насоки. За щастие имаме няколко решения, които могат да помогнат именно в тези дни или биха могли да ни насочат как да не допускаме да се стига до тях.

Когато си правите сешоар или навивате косата си с маша не прибързвайте с разресването. Изчакайте косата да изстине и така формите на косата ще се запазят за по-дълго.

Ако използвате кристали или различни масла за коса не слагайте голямо количество на едно място, за да не омаслявате излишно косата на определени места. Вместо това капнете няколко капки от маслото върху гребена си и разрешете косата си тогава.

Подстригването на косата редовно я прави по обемна и жива. Много от нас не искат да се разделят дори с милиметър от косата си, но истината е, че редовното рязане на цъфтежите (1-2 см) придава на косата съвсем различен вид.

За обемна коса изсушете първо корените. Ако започнете от дължината на косата ще дърпате мокрите корени надолу и те ще останат в тази позиция.

Ако третирате косата си с бои, обезцветители или често използвате преса за изправяне и маша, отделете време поне веднъж седмично, за да направите маска на косата си или посетете фризьор, за да ви предложи подходяща терапия.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...