14 трика за красота от интернет, които са вредни
pixabay
14 трика за красота от интернет, които са вредни
11.09.2017|17:00 Прочитания: 162

Не трябва да вярваме на всичко, което четем в интернет. Някои съвети просто не са ефикасни, а други са направо опасни.

За да бъдете в безопасност, ето кои съвети не трябва да следвате:

1. Прозрачен лак за нокти за прикриване на херпес на устата

По-добре не се вслушвайте в този съвет, защото лак за нокти, нанесен върху херпес, може да предизвика дразнене или влошаване на ситуацията. Купете специален крем от аптеката и нанасяйте него.

2. Лепило срещу черни точки

Това е абсолютно неефективно и дори опасно. Лепилото може да причини алергии и дразнене на кожата или очите. Използвайте подходящи и безопасни продукти за черни точки.

3. Увеличаване на устните вкъщи

Всички сме го правили- слагаме чаша на устата си и всмукваме въздуха. Наистина устните ни стават по-плътни, но също така ще получите ужасен син кръг около устните си.

4. Лак за коса за фиксиране на грима

Хората казват, че лакът за коса действа не само върху косата, но и върху лицето, с цел фиксиране на грима и затваряне на порите. Съставките на лака за коса обаче могат да предизвикат дразнене на кожата и обриви.

5. Конски шампоан

Това работи, но само след измиване. Ще бъдете напълно разочаровани, тъй като тези шампоани правят косата тънка и крехка. По-добре е да не експериментирате с шампоан за коне, при положение, че има хиляди видове шампоани за хора.

6. Суров картоф за мазна кожа

Без съмнение картофите са полезни, но не ги слагайте върху кожата си. Някои вещества, които се съдържат в картофите, могат да запълнят порите и да причинят акне. Има достатъчно продукти за мазна кожа.

7. Лимонов сок против лунички

Това може да бъде полезно, но само ако не сте алергични или чувствителни към слънцето. По-безопасно е просто да си купите крем с витамин С.

8. Спирала от бисквитки

Тази луда мода има своите последователи, за съжаление. Бисквитките съдържат ароматизиращи агенти, които могат да предизвикат алергични реакции, а частиците да надраскат роговицата на окото.

9. Цветни моливи вместо очна линия

Без значение колко страхотна ви се струва тази идея, не я опитвайте. Компонентите на цветните моливи са опасни за лигавицата на окото. На днешно време има очни линии във всякакви цветове, така че не е нужно да прибягвате към този метод.

10. Дезоронат за лице

Дезодорантите изсушават кожата, затова ще навредят на кожата на лицето ви.

11. Фъстъчено масло, вместо пяна за бръснене

Фъстъченото масло е силен алерген. Заедно с това ще развалите бръснача и ще запушите тръбите в банята. Ако нямате пяна за бръснене, използвайте балсам за коса.

12. Кафе за изкуствен тен

Това не е особено опасно за вашето здраве (освен ако не сте алергични), но е абсолютно неефективно.

13. Бебешки продукти, вместо обикновени

Използването на бебешки крем за възрастни е опасно, тъй като продуктите за бебета са предназначени за кожа, която практически няма защитен слой, за разлика от кожата на възрастни. В резултат на това нашата кожа става лишена от кислород и имаме много проблеми, които не биха се появили, ако използвахме продукти за възрастни.

14. Лак за нокти, вместо очна линия

Абсолютно не! Лакът за нокти съдържа толкова много химически компоненти, които могат сериозно да увредят окото.

Бонус: съвети, които наистина работят

1. Силен черен чай за лекуване на слънчево изгаряне

Таниновата киселина в черния чай е добра за лечение на неприятните симптоми на слънчево изгаряне. Той е добър заместител на специалните разтвори с пантенол, ако нямате такива наоколо.

2. Антистатична кърпа за коса

Това ще ви помогне, но само като временна мярка. Необходимо е да се отстрани причината: суха и крехка коса.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

0 1
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...