6 начина, по които грижата за кожата и гримът помагат за психичното ни здраве
pixabay.com
6 начина, по които грижата за кожата и гримът помагат за психичното ни здраве
04.09.2017|14:00 Прочитания: 131

За някои хора гримирането и грижата за кожата може да изглеждат повърхностни, но истината е, че грижата за красотата е нещо много повече от това просто да изглеждаш добре външно. Това ни помага да се чувстваме добре и отвътре.

Грижата за кожата и гримът ти дават чувство за контрол, което не сте имали в детството

Когато си малък, родителите ти казват как да се обличаш, какво да носиш и какво да не носиш.. гримът също е част от този контрол. Когато пораснеш, ти си този, който определя как да зиглеждаш. И да се гримираш е един вид свободa.

Гримът е и самочувствие

Да се погрижите за себе си и да се направите красиви ви дава самочувствие. Едни гримирани очи гледат много по-наперено от негримираните.

Преодоляване на предизвикателствата

Някои хора не са много сръчни, но това не означава, че не ги бива в нищо.. Нанасянето на един добър грим и комплиментите, които получавате след това, са сигурен знак, че все пак ви бива в ръцете.

Приемате се като жена

Гримът прави жената по-женствена, нежна и красива. Трябва да се прави разлика между тежкият и лекият грим, който подчертава красотите ви.

Помага в тежки дни

Колкото и тежък да е един ден, когато сте се погрижили за красотата си, вие ще се чувствате красиви и това ще ви помогне да се справите по-добре.

Справяте се със стреса

Когато в огледалото видите един красив и уверен човек, вие знаете, че той може да се справи с всичко!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...