Болка след секс? Ето какво да правите
Pexels / Pete Johnson
Болка след секс? Ето какво да правите
05.08.2018|14:30 Прочитания: 2892

Вероятно на всяка жена се е случвало да получи болка и дискомфорт след секс. Обикновено тази болка е придружена и с парене по време на пишкане. Но не се притеснявайте прекалено много. Най-вероятно става дума за нещо много по-безобидно от инфекция или някакво медицинско състояние. 

Болката по време на секс или след секс може да бъде приписана и на много сериозни заболявания, но най-вероятно просто сте получили малки наранявания по време на самия сексуален акт. Да, всъщност е съвсем нормално да се получават малки наранявания по вагиналната стена. 

Най-често срещаната причина за това е недостатъчно овлажнената област или пропускането на използването на лубрикант. Но как да различите тази "нормална" болка от болката от инфекция. 

И при двете състояния е възможно да имате леко зацапване и парене при уриниране. Но има признаци на инфекцията, които я отличават: течение с нетипичен цвят, сърбеж, гной, вагинални лезии или тазова болка. Ако имате някой от тези симптоми, трябва да се консултирате с лекар. 

Как да третирате тези малки наранявания, причинени от секс?

В повечето случаи, тези малки ранички се лекуват сами. Вагиналната мукоза е добре кръвоснабдена зона, затова се лекува бързо. Можете да забързате процеса, като спазвате добра лична хигиена и не използвате никакви сапуни, интимни гелове и т.н. Може да нанесете малко кокосово масло на кожата около вагиналния отвор. Ще почувствате незабавно облекчение. Ако болката е много силна, можете да приемете някакво обезболяващо. Също така носете само памучно бельо, което не е особено стегнато. 

Как да предотвратите тази ситуация?

Лубрикантът е ключът! Също така трябва да бъдете напълно възбудена преди проникването. Темпото в началото трябва да бъде по-бавно. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

2 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...