Засадете тези растения в градината си, за да държите комарите далеч
Pexels
Засадете тези растения в градината си, за да държите комарите далеч
05.07.2018|13:00 Прочитания: 1016

Комарите не само са досадни, но и представляват значителен риск за здравето. Комарите се смятат за най-смъртоносните животни в света и предават изключително опасни заболявания като малария, жълта треска, Chikungunya, вирус на Западен Нил, треска от денга, филариаза и вирус Zika. Комарите са привлечени от хората и другите животни от аромата на въглероден диоксид и други съблазнителни аромати, които отделяме. За щастие има аромати, които могат да се използват, за да се предпазим от комарите.

Засадете тези 7 растения в градината си, за да се предпазите от комарите:

1. Лавандула 

Приятният аромат на лавандулата всъщност е много отблъскващ за комарите. Като допълнителен бонус, лавандулата има и противогъбични и антисептични свойства. Можете да я засадите във вашата градина или в саксии, сложени го прозорците ви. За още по-добра защита, разтривайте цветята върху кожата си, за да освободите маслата.

2. Невен

Невенът е лесно за отглеждане цвете, което съдържа тиофени, съединение с репелентни свойства на насекомите. Невенът е ефективен при спирането на комари, листни въшки, трипси, белоопашати, бръмбари и т.н. 

3. Мушкато

Мушкатото е невероятно атрактивно декоративно растение, което може също да спре комарите и няколко вида вредители. Тези цветя са много непретенциозни и се гледат лесно. 

4. Розмарин

Това растение обикновено се използва за ароматизиране на ястия, но неговият дървесен аромат е ефективен и при отблъскването на комари, молци и други. Розмаринът също е страхотен, когато искате да се насладите на известно време около огъня без да се борите с комари. Просто сложете в огъня листа от розмарин и миризмата, която произвежда, ще задържи досадните комари настрана.

5. Мента

Ето още една билка, която има и други приложения, освен в кулинарията. 

6. Джоджен

Джодженът е известно средство за борба с комарите. Просто смачкайте няколко стръка джоджен в джобовете си и той ще държи комарите далеч от вас. 

7. Босилек

Босилекът е не само вкусна билка, която можете да използвате, за да се насладите на любимата си италианска храна, но и за удобен естествен репелент срещу комари. Поради острия мирис, излъчващ се от листата, комарите предпочитат да не се доближават до него. Всъщност има проучване, което показва, че е потенциално токсичен за комарите.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...