Защо възбуждането е ваше задължение, а не на партньора ви
pixabay
Защо възбуждането е ваше задължение, а не на партньора ви
13.03.2018|13:00 Прочитания: 5214

"Сексът е като пица ...", казва Tara Caffelle, експерт по връзки. Тя използва това сравнение, за да обясни ролята, която нашите партньори имат и нямат, когато става дума за нашите сексуални желания. Въпреки, че партньорите ни трябва да се придържат към определени очаквания, всъщност зависи от вас да ги изпълните. Например, той или тя трябва да бъде любящ партньор, но това не зависи само от него или нея. Вие също имате значение. Те трябва да бъдат подкрепящи, но не зависи от тях да ви мотивират. Същото важи и за секса. 

Отговорността да бъдете възбудени и да имате сексуално желание не е отговорност на партньора ви. Това е изцяло ваша отговорност. 

За да обясни това, Тара използва примера с пицата. Представете си, че е петък вечер и вие и вашият партньор сте поканили приятели вкъщи, за да хапвате пица. Звучи забавно, но вие сте обядвали пица, имате киселини от сиренето и честно казано ви се яде тайландско. Тогава вашият партньор се опитва да ви убеди: "Ще разочароваш всички, разваляш плановете, това е просто пица". 

Може да промените мнението си, но дали наистина ще сметнете, че пицата е добра идея, зависи от вас. Вие трябва да решите, че ще си създадете желание за пица. Вашият партньор може да се аргументира защо е добра идея, но не може да ви накара наистина да го искате и да желаете пицата.

Сега заменете думата "пица" със "секс". Ще видите очевиден паралел. Неговото поведение и държание може да допринесе за възбудата, но вашето удоволствие зависи от вас. Ако всички започнем да поемаме отговорността за собственото си удоволствие, всъщност сексът ще бъде много по-добър и задоволяващ. 

Ето 6 начина, по които можете да "загреете" преди същинската част:

1. Трябва ви малко вдъхновение

Не всеки харесва порното, но има още много подобни методи. Еротични книги, снимки, дори собственото ви въображение. 

2. Споделяйте фантазиите си с партньора си

Ще се очудите колко възбуждащо може да бъде споделянето на еротичните фантазии. 

3. Казвайте какво искате

Бъдете напълно ясни за това какво искате и какво не искате. Ако например харесвате бавните целувки по врата, помолете партньора ви да го прави по-често. Ако пък нещо не ви допада, обяснете му, че не ви харесва.

4. Докосвайте се

Няма нищо срамно в това да се докосвате сами. Можете да започнете с любимата си играчка или фантазия. 

5. Изградете очаквания

Не е нужно да чакате да стигнете до леглото, за да започнете. Можете да изпратите закачливо съобщение през деня, за да го накарате да мисли за вас през целия ден. 

6. Познавайте себе си

Ако познавате тялото си и знаете какво ви харесва и какво не, ще можете да помогнете на партньора си. Поемете контрола над оргазма си. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...