Наръчник за преживяване на всички 7 етапа на  бруталната раздяла
pixabay.com
Наръчник за преживяване на всички 7 етапа на бруталната раздяла
18.05.2017|10:00 Прочитания: 80

Той беше целият ти свят, а сега.. след толкова години любов, сплотеност и градене на общо бъдеще, изведнъж си сама, с разбито сърце и много кървящи рани, които, обаче, виждаш само ти... Да, той вече не е до теб и ти не знаеш как да продължиш живота си, струва ти се, че никога няма да срещнеш човек, когото да обичаш, че никога няма да си щастлива... За щастие това са временни мисли. На колкото и години да си, за който и път да ти се случва, раздялата е нещо сложно и предизвикващо емоционален дисбаланс. Предлагаме начините,с които да се справите с всички ужасни етапи на раздялата.

1. Шокът от мисълта "Какво станна?"

Шокът е естествена защита на тялото от болката. В първите дни най-вероятно няма да осъзнавате какво ви се случва и няма да виждате света реално. Ще ви се струва, че всичко ооло вас се случва по някакъв странен начин.

Подходящи са медитативни практики. Най-важното е да отпуснете съзнанието си!

2. Отричане - "Това не може да се е случило"

Отричането е отхвърляне на реалността, за да се предпазите от нараняващите чувства. Възможно е в този период да потърсите бившия.. да се държите така все едно раздяла не съществува! 

Препоръчваме излизане с приятели, споделяне, разходки сред природата.. всичко, но не и комуникация с бившия.

3. Изолация

Когато осъзнаете, че действително сте се разделили, не искате да се виждате с никого, да нес е чувате с никого.. единственото, което искате да правите, е да стоите сами със себе си и да гледате в една точка.

Препоръчваме разхлаждащ душ, обличане на хубави дрехи и разходка.. 

4. Гняв - "Мразя те, защото разби сърцето ми"

През този етап вие сте ядосани, гневни, вбесени и ви се иска да убиете бившето си гадже.

Това, за което трябва да помислите, е на кого сте ядосани - на него или на вас самите? Не говорете за ненавистта, която изпитвате, съсредоточете се върху по-приятни неща.

5. Преосмисляне - "Дали не можем да се съберем?"

Ако по-скоро във вас се корени причината за радялата, е вероятно да минете и през периода, в който искате да се върнете при него.

Но помислете добре кои са нещата, които ви карат да сте щастливи и кои не. И ако той не е сред тях, просто не се връщайте!

6. Депресия - "Никога няма да го преодолея"

Да, мислите си, че тази тъга винаги ще е във вас и ще разяжда душата ви.. Успокойте се, дишайте и излизайте с приятни хора!

7. Приемане

Най-накрая стигате до фазата, в която осъзнавате. че сте били заедно, вече не сте и сега ви е по-добре отпреди!

Отпразнувайте това!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...