Страхувах се, че няма да обичам второто си дете колкото първото, грешах
Pexels
Страхувах се, че няма да обичам второто си дете колкото първото, грешах
10.04.2019|14:00 Прочитания: 1052

Няколко месеца след началото на втората ми бременност започнах да усещам истинско прекъсване на връзката с нероденото ми бебе. И това ме изплаши. Бях наистина притеснена, че нещо не е наред с мен. Исках още едно дете, но един ден осъзнаването, че динамиката на семейството ми щеше да се промени, неочаквано ме удари като тон тухли.

Играех с първата си дъщеря, Лидия, и тя ме попита дали това лято можем да отидем до басейна в първия ден, в който го отворят. Аз й обясних, че тогава ще има много малка сестричка, която няма да може да стои на слънце. Погледът на лицето й накара сърцето ми да се разбие на малки парчета. 

Скоро се разтревожих, че съм направила огромна грешка в желанието за още едно дете.

Започнах да се чудя дали ще мога да обичам нероденото си бебе, тъй като цялата ми любов бе насочена към Лидия. Имах толкова красива връзка с нея- тя беше най-добрия ми приятел и любовта на живота ми, събрани в едно. Тя беше причината да се будя сутрин. Когато разбрах, че ще трябва да дели любовта и вниманието ми с другото дете, се чувствах виновна. 

Имах много приятели с повече от едно дете и се чудех как ще реагират, когато им кажа за какво се тревожа. Не се тревожех за по-голямата отговорност, а за това как ще обичам и второто си дете.

Накрая реших да споделя тревогите си със съпруга ми. Той ме успокои и каза, че не мога да си представя колко много ще обичам това малко същество, когато се появи и че това няма да се отрази по никакъв начин на връзката ми с дъщеря ми. Тези думи обаче не ме успокоиха особено много. 

През остатъка от бременността не се чувствах сигурна. Все още не можех да проумея, че в сърцето ми ще има място за още едно дете. Но в момента, в който родих втората си дъщеря- Мила, осъзнах, че любовта на майката към децата не се дели с появяването на следващото дете, а се умножава. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

1 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...