Как да изберем правилните очила според формата на лицето?
26.04.2018|14:00 Прочитания: 2406

Очилата обикновено се пренебрегват като аксесоар, а би трябвало да стоят на челна позиция. Подходящият чифт очила променя цялостния вид на лицето както когато сложим червено червило. Независимо дали носите очила ежедневно или само при определен случай е добре да имате едни, които са подходящи за вашето лице.  В следните съвети можете да припознаете вашия тип лице и да намерите подходящите рамки, които ще са ваш любим аксесоар.

За лице с квадратни черти изберете тънки кръгли рамки. Те ще акцентират върху очите ви и ще балансират формите. Можете да се спрете и на рамки тип котешко око в метални отблясъци, които ще смекчат чертите на лицето.

Как да изберем правилните очила според формата на лицето? Pinterest

Ако имате лице с кръгла форма изберете прозрачни рамки.  Ако носите очила от години и искате да сложите чифт, който има ясно изразен характер, то това е той. Прозрачността на рамката ще отвори лицето и същевременно ще изглежда стилно.

Как да изберем правилните очила според формата на лицето? Pinterest

При сърцевидната форма на лицето е удачно да се спрете на класически винтидж рамки котешко око. Не избирайте прекалено големи рамки, а препоръчителния цвят е черен или тъмен десен.

Как да изберем правилните очила според формата на лицето? Pinterest

За овално лице изберете тънки рамки с кръгла форма. Тези лица обикновено са издължени, а облите рамки ще балансират добре. Тук можем да кажем, че хората с овални лица са късметлии, могат да експериментират с различни цветове.

Как да изберем правилните очила според формата на лицето? Pinterest

Има един вид рамки за очила, които отиват на всяко лице. Това са по квадратните рамки с цвят черупка на костенурка, както и уголемените модели, в по-светли цветове.

Подберете подходящите очила за вас и дори да не носите постоянно диоптирчни, ще ви се иска да съчетавате любимите си с всякакво облекло.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...