Как да се грижите за дрехите си за тренировка
pixabay
Как да се грижите за дрехите си за тренировка
23.06.2018|12:30 Прочитания: 1109

Качеството на дрехите за трениране е изключително важно. Тези дрехи са и доста скъпи, затова е важно да ги съхранявате правилно след като сте инвестирали толкова много в тях. Това включва правилното им изпиране. Ужасно е да установите, че дрехите ви още миришат неприятно след като сте ги изпрали няколко пъти. Ето  6 правила, които да следвате:

1. Не оставяйте дрехите си неизпрани твърде дълго

Колкото по-дълго дрехите ви останат мръсни, толкова по-трудно ще премахнете лошата миризма от тях. Изпирайте дрехите си възможно най-скоро, след като ги съблечете. 

2. Оставете потните си дрехи да изсъхнат

Преди да хвърлите потните дрехи в коша за пране, оставете ги да изсъхнат добре. Това ще предотврати растежа на бактерии, причиняващи миризма. 

3. Накиснете ги в бял оцет, преди да ги перете

Преди да сложите дрехите за пране, накиснете ги в студена вода с бял оцет за минимум 15 минути. Това ще убие бактериите и ще премахне миризмата. 

4. Използвайте правилното количество перилен препарат

Вероятно всички си мислят, че просто трябва да сложат повече препарат, но това не е точно така. Използването на прекалено много препарати може да допринесе за натрупването на бактерии, причиняващи миризма. От друга страна, самият прах за пране може да не е достатъчен, за да се отърве от миризмата на пот. Добавете половин чаша сода бикарбонат към вашето пране, за да се отървете от миризмата.

5. Перете дрехите си на обратно

Тъй като потта и мъртвата кожа се намират отвътре на дрехите, е добре да ги перете обърнати наобратно. 

6. Избягвайте сушилнята

Избягвайте изсушаването на дрехите, а ги оставете да изсъхнат сами. Това ще намали увреждането на материята. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...