Туид - луксозната материя запазена марка на Шанел
31.10.2018|14:00 Прочитания: 1512

Какво е туид и защо е неизменна част от изискания гардероб на всяка дама с висока обществена позиция? Когато говорим за този вид вълнен плат не можем да не споменм марката Шанел, която е основния отговорник за създаването и въвеждането на този материал в елегантното облекло. Определено всеки, който поне малко се старе да в крак с модата може да каже, че туидът е  емблематичен за марката Шанел. 

Туид - луксозната материя запазена марка на ШанелPinterest

Този вид плат става популярен от края на 20-те години и началото на 30-те години на XX век. В средата на 20-те модерните платове са по-меки, изтъкани от вълна. Габриел Шанел много харесвала английски туид и по това време имала добри взаимоотношения с херцога на Уестминстър, който успява да я снабдява с така желаната материя, именно туида.

Туид - луксозната материя запазена марка на ШанелPinterest

Шанел създава пола и сако от туид, които се превръщат в почерка на марката и остават емблематични и до днес. Тя допълва образа с мъниста от изкуствени перли. Габриел винаги изглеждала зашеметяващо с  туид костюмите си и този стил на Шанел остава за вечни времена. През 1954 година, костюм от туид със сако без яка, украсена с дантела, е наречен костюм Chanel. 

Туид - луксозната материя запазена марка на ШанелPinterest

Днес костюм от туид можем да намерим в много колекции на големи дизайнери. Шанел дава пример, който служи като вдъхновени за създаване на редица нови решения в дамската мода, а туид материята е основна в много предложения за визии на сезонни дефилета.

Туид - луксозната материя запазена марка на ШанелPinterest

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...