Ето как да се отървете от слънчевите петна с естествени средства
Pexels
Ето как да се отървете от слънчевите петна с естествени средства
12.06.2018|11:00 Прочитания: 2717

Всеки обича слънчевите дни, нали? Е, почти всички, тъй като има много хора, които трябва да бъдат много внимателни, когато се излагат на слънце, поради риска от увреждане на кожата. Слънцезащитните средства се препоръчват за всеки, за да се предпази от рак на кожата, хиперпигментация и преждевременно стареене. Ако слънчевите петна са нещо, което често забелязвате по тялото си, тогава тази статия е за вас!

Тъй като никой не е имунизиран по отношение на тези проблеми с кожата, ние направихме списък с полезни съвети, които ще ви помогнат да останете безгрижни това лято! Ето как да третирате слънчевите петна с естествени средства. 

Плодове

1. Лимон

Защо? Той съдържа лимонена киселина, която е страхотно избелващо средство. Въпреки това, лимонът може да причини и леко изгаряне.

Как? Изстискайте сока от лимон и го нанесете с памучен тампон. Ако имате изключително чувствителна кожа, не забравяйте да разтворите лимоновия сок в малко вода.

Колко често? Около 3-4 пъти седмично. Обърнете внимание на това как кожата ви се чувства и се държи и намалете броя на приложенията, ако възникне някакво дразнене.

2. Папая

Защо? Има ензими, които имат свойства за пилинг.

Как? Настържете или направете на каша плода, след което нанесете върху кожата. Изплакнете с хладка вода след 20 минути.

Колко често? Папаята е по-щадяща от лимона, така че можете да я използвате сутрин и вечер. 

3. Диня

Защо? Тя е богата на витамини А, Б и С. Този воден плод няма да ви даде бързи резултати, но ще ви помогне да изгладите тону