Можете ли да пиете вино, докато спазвате Средиземноморската диета?
pixabay
Можете ли да пиете вино, докато спазвате Средиземноморската диета?
08.01.2019|12:00 Прочитания: 1142

Годината тъкмо започна, най-добрата диета на годината вече е определена- Средиземноморската диета. С ползи за здравето, вариращи от подпомагане на отслабването до по-дълъг живот, намаляване на риска от сърдечни заболявания и повишаване на здравето на мозъка, не е чудно, че този популярен начин на хранене получава много похвали.

Средиземноморската диета се основава на традиционния начин на хранене в средиземноморските страни и е предимно на растителна основа с много зеленчуци, плодове, здравословни мазнини (главно от маслини и зехтин), ядки, семена, пълнозърнести храни, бобови растения и риба. Червеното месо е ограничено, а захарите и рафинираните храни, както и нишестените храни е добре да се избягват.

Има едно много хубаво нещо в Средиземноморската диета, което е полезно за сърцето и може да ви помогне да намалите стреса: вино. По-специално- червено вино. 

Идеята на тази диета е да се храним по начина, по който се хранят хората в средиземноморските храни, а те консумират червено вино. Червеното вино има повече ползи за здравето, благодарение на концентрацията на антиоксидант ресвератрол. Препоръчително е да пиете не повече от една чаша червено вино на ден за жени и две за мъже. 

Естествено, не трябва да пиете вино всеки ден. Прекалено голямото количество алкохол може да причини възпаление и да забави процеса на отслабване. Също така, ако сте жена, която се опитва да забременее, добре е да забравите за виното. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...