Писатели, които са написали шедьоврите си под влиянието на кокаина
pixabay.com
Писатели, които са написали шедьоврите си под влиянието на кокаина
09.10.2017|16:00 Прочитания: 276

Знаем, че творческите личности са по-различни от останалите хора. Затова и мнозина не се опитват да ги разберат, а просто ги приемат такива каквито са. И знаем, че често музиканти, художници и писатели посягат към наркотични вещества и алкохол и стават още по-продуктивни. Ще ви представим писателите, които всъщност са писали под влиянието на кокаина. Няма как да отречем обаче, че  книгите им са истински шедьоври.

Стивън Кинг

Писателят не криче, че между 1978 и 1986 г. е изпозлвал коакин и е написал около 10 романа. Някои от най-известните от този период са "То", Тъмната кула", "Седмица за домашни любимци"/

Жан Пол Сартр

Той написва повечето си книги под влияението на различни вещества. Според Ани Коен Солал, която е написала биографията му, дневната "диета" на писателя е била" 2 кутии цигари, малко тютюн, 1/4 бутилка твърда течност, 200 мг. амфетамин, 15 гр. аспирин, кокаин.

Чарлз Дикенс

Дикенс живее във викторианската епоха, когато употребата на опиум е разпространена, достъпна и не е забранена от лекарите. Дикенс е бил пристрастен към наркотиците! 

Луис Карол

Той също е живял във викторианската епоха и е употрябвал лауданум ( опиум с алкохол). Много хора смятата, че "Алиса в страната на чудесата" е точно под влияние на лауданума. 

Чарлз Бодлер

От 1844 до 1848 той употребява хашиш и кокаин.

Михаил Булгаков

Великият писател е бил пристрастен от наркотиците, но твърди, че не е писал никой от романите си под влиянието им. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...