6 въпроса, които възпитаните хора никога не задават
pixabay
6 въпроса, които възпитаните хора никога не задават
03.01.2019|14:00 Прочитания: 598

Способността за провеждане на разговори е добро умение, както за работа, така и за живота като цяло. Но дори учтивите и добре възпитани хора понякога задават неуместни въпроси, които могат да породят негативни чувства в човека отсреща. 

Има въпроси, които един добре възпитан, учтив и съобразителен човек никога не задава. Ето кои са те:

1. "Това майка ти ли е?"

Ако не знаете със сигурност каква е роднинската връзка между хората, не задавайте въпроси. Можете да объркате по-голяма сестра с майката, майката с бабата и т.н., което може да бъде доста неприятна ситуация. По-добре не задавайте въпроси, като "Това майка ти ли е?" Можете да си отговорите на въпроса, като наблюдавате хората, тяхното поведение и слушате разговорите им. 

2. "От колко време сте заедно?"

Хората обикновено нямат нищо против да обсъждат връзката си, но ако събеседниците ви не споделят статуса на връзката си сами, по-добре не задавайте въпроси като "От колко време сте заедно?", "Женени ли сте?" и т.н.

3. "Кога ще имате бебе?"

Ето още няколко въпроса, които е добре да избягвате:

"Имаш ли деца?"

"Бременна ли си?"

"Момче или момиче искаш да имаш?"

Въпросите, свързани с децата, могат да разстроят хората, защото не знаете в какво положение са. Може да искат да имат бебе, но да не могат, например. Въпросът за бременността пък може да обиди по-закръглена жена, която всъщност не е бременна. Общо взето, по-добре не коментирайте бременност и деца с хората.

4. "Това завинаги ли ще остане?"

Когато видите човек с пиърсинг, татуировка, расти и т.н., не задавайте въпрости от сорта на "Беше ли болезнено?", "Завинаги ли ще остане?" и т.н. Хората обикновено не обичат да говорят за тези неща. Ако имат желание да разказват подробности, ще ги споделят сами.

5. "Защо ти е нужно?"

Обсъждането на хобитата и интересите е добра тема за разговор, но отново трябва да внимавате. Например да попитате човек защо има