Вкусна салата с месо, балсамов оцет и праскови
ETHAN CALABRESE
Вкусна салата с месо, балсамов оцет и праскови
31.05.2018|17:00 Прочитания: 931

Вероятно тази комбинация ви звучи много странно, но вкусът е невероятен. Ето как да си я приготвите, за да се убедите сами:

Необходими продукти:

500 гр. чисто месо, по избор

1/4 ч. балсамов оцет

1 скилидка чесън

1 с. л. кафява захар

1 с. л. олио

сол

черен пипер

1/4 ч. зехтин

сол от 1 голям лимон

6 ч. рукола

2 праскови, нарязани на тънко

1/3 ч. сирене фета

Начин на приготвяне:

Вземете един плик за печене. Сложете месото, балсамовия оцет, чесъна и кафявата захар. Оставете да се мариноват, около 20 минути на стайна температура. 

Загрейте скарата.

Намажете месото с олио и подправете със сол и черен пипер. 

Изпечете месото хубаво и от двете страни.

Оставете за около 5 минути, след което го нарежете. 

Междувременно направете дресинга: В малка купа разбъркайте зехтина и лимоновия сок и подправете със сол и черен пипер. 

В голяма купа добавете руколата, прасковите, сиренето и месото. Поръсете с дресинга и внимателно разбъркайте. 

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...