Гордън Рамзи категорично отсече кои са кулинарните трендове, които трябва да бъдат забравени завинаги
02.02.2018|13:00 Прочитания: 3587

Гордън Рамзи е може би най-популярният професионален готвач в света. Освен с кулинарните си умения, той е известен и със своя пиперлив език и брутално откровените си изказвания. Никой не смее да му противоречи и определено има защо.

Ето какво споделя Рамзи за някои от популяните кулинарни трендове. Тук ще посочим тези, които според него трябва незабавно да се заличат от лицето на земята!

Първата тенденция, с която Рамзи не е съгласен е пяната. Но нека припомним, че в менюто на "Кухнята на Ада” има цитрусова пяна. Готвачът твърди обаче, че това десертна пяна, която се поставя на върха на ананасовото карпачо.

Но според Рамзи, правенето на пяна за и от солено ястие е напълно недопустимо. "Последният път, в който ми се случуи това, бях в ресторант, в който ми сервираха пяна от костен мозък.”. Тук Гордън съветва да бъдем стратегически с избора си на пяна, защото понякога тя може да изглежда като "токсична течност в застоял басейн".

Следващият тренд е т.нар. вагиу, което представлява висококачествено парче говеждо месо от японски диви бикове, което е известно със своята деликатност. Той твърди, че това месо трябва да се третира с уважение, но за съжаление в момента навсякъде се предлагат вагиу кюфтета, което не е нормално.

Гордън Рамзи категорично отсече кои са кулинарните трендове, които трябва да бъдат забравени завинагиpixabay.com

Въпреки това Гордън има такива кюфтета в менюто си, но те са на светлинни години от това, което се предлага в масовите заведения, тъй като са печени на бавен огън в доматен сос и сервират с крутони от полента.

Последният тренд, който не се нрави на Гордън Рамзи е трюфеловото олио. "Най-лошото нещо за мен е трюфеловото олио. Когато готвачите го използват, те го изливат в изобилие. А то трябва да се използва в минимални количества.”.

0 1
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...