Известни кулинарни блогъри разкриват техники за готвене, които са научили през годините (1-ва част)
Pexels
Известни кулинарни блогъри разкриват техники за готвене, които са научили през годините (1-ва част)
04.05.2018|13:00 Прочитания: 1793

Не е ли страхотно, когато любовта към вкусната храна се съчетава с добри кулинарни умения? Както и да е, без значение колко добре готвите, няма причина да се разтройвате, ако вашият ориз не може да се получи добре или коричката на пилето не става такава, каквато искате. Всичко се учи. Най-важното е да научите някои техники, които придават на ястията невероятен вкус. Сега ще ви представим някои кулинарни техники, споделени от известни кулинарни блогъри:

1. Защо е необходимо да печете на точно определена температура?

Температурата на печене е много важна за дебелината и плътността на вашите торти и пайове. Много фурни нямат точен индикатор за температурата и затова може да се случи да печете при температура, по-висока или по-ниска от тази, записана в рецептата. Добро решение в този случай е закупуването на термометър за печене, за да може да се провери точната температура и да се регулира, ако е необходимо. 

2. Сладкарите използват формули за запомняне на рецепти 

Професионалните сладкари използват специфични формули за пропорциите на съставките, което им помага да приготвят по-лесно нови и вкусни неща. Например, за приготвяне на мъфини, ще трябва 1 яйце, 1 част масло и 2 части течност. Всъщност, именно пропорциите са ключови за приготвянето на вкусна храна. 

3. Как да приготвите сочно пиле

Известни кулинарни блогъри разкриват техники за готвене, които са научили през годините (1-ва част) gimmesomeoven

Всеки готвач мечтае да успее да направи перфектното сочно пиле. Опитайте да го накиснете в топла, солена вода преди пържене. 

4. Бърз начин да готвите яйце в микровълновата фурна

Известни кулинарни блогъри разкриват техники за готвене, които са научили през годините (1-ва част) wellfloured

Това е добра възможност за тези, които бързат и искат да си приготвят бърза закуска. Всичко, което трябва да направите, е да счупите яйце или две яйца в чаша, да я покриете с чиния и да я поставите в микровълнова печка за 1 минута. 

5. Преди да пържите пиле, изсушете го със сешоар

Ако харесвате пилето с хрупкава кожа, изсушете го със сешоар, преди да го готвите. Това ще премахне излишната влага от кожата и ще помогне да получи този златист цвят и да бъде готово по-бързо. Този метод работи и при пуйка и риба.

6. Замразете супа, боб и бульон 

Известни кулинарни блогъри разкриват техники за готвене, които са научили през годините (1-ва част) simplyrecipes  

За да улесните живота си през седмицата, можете да замразявате супи, боб, бульони и т.н., които да размразявате в делничните вечери и да ядете вкусна, домашно приготвена храна, без да губите цяла вечер в готвене. Хитро, нали? 

7. Използвайте кухненски ножици при рязане на пиле

Известни кулинарни блогъри разкриват техники за готвене, които са научили през годините (1-ва част) thekitchn

Повечето хора използват нож, за да режат пилето. Оказва се обаче, че има по-лесен начин това да се случи- с кухненски ножици. С помощта на ножиците ще можете да отрежете пилешките бутчета, да отделите крилата и да премахнете излишната кожа и мазнина. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

2 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...