Италиански коледен сладкиш с кафе
Италиански коледен сладкиш с кафе
28.12.2018|14:00 Прочитания: 596

Кафето и сладкишите могат да се комбинират в перфектна симбиоза и удоволствието от тях се превръща в пълноценно изживяване. Няма по-подходящ момент да зарадвате близките и приятелите си с вкусна храна и изкушаващи десерти от предстоящите Коледни празници. Сладкишите могат да бъдат поднесени като  допълнение към семейния обяд, вечеря с приятели или изненада за закуска в топлите завивки.

 

Рецепта за сладкиш Panettone с кафе Zabaglione

Необходими съставки:

200 мл. Кафе еспресо или мока

30 мл.  Borghetti кафе ликьор

6 жълтъка от яйце

120 гр. Кафява захар

6 парчета сладкиш Panettone

250 гр. Млечен сладолед или боровинки

 

Начин на приготвяне:

Отделете яйчените жълтъци и ги сложете в тенджера заедно със захарта, след това добавете кафето и ликьора. Сместa  се разбърква на водна баня докато не добие мек вид и обемът й се удвои. След това нарежете парчетата Панетон и ги затоплете леко на грил от двете страни.

 

Презентация:

Сложете десерта в подходяща чиния, добавете лъжица сладолед. Можете да наредите и останалите парчета около сладоледа. Декорирайте с боровинки и поръсете всичко с пудра захар.  

1 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...