Какво ще се случи с тялото Ви, ако започнете да ядете овес всеки ден
pixabay
Какво ще се случи с тялото Ви, ако започнете да ядете овес всеки ден
01.04.2018|14:30 Прочитания: 3756

Закуската е най-важното хранене за деня. Чувате това постоянно, нали? Диетолозите и лекарите не спират да препоръчват овесена каша сутрин за закуска. И вие знаете, че работи! Например, тя може да помогне за намаляване на риска от сърдечни заболявания.

Ще ви представим 8 причини за това защо трябва да започнете да ядете овес всеки ден.

Овесът трябва да бъде висококачествен, екологичен и без примеси и чужди частици. За да разнообразите вкуса на овесена каша, добавете към сместа пресни плодове, ядки, канела, сметана или нискомаслено кисело мляко.

1. Ще имате по-хубава кожа

Овесената каша е идеална за лечение на възпалителни състояния, като екзема, а също и за здрава кожа. Уникалните свойства на овесената каша се дължат на наличието на голямо разнообразие от витамини и микроелементи в състава на овеса. Цинкът помага да се почисти кожата и да се премахнат токсините и другите вредни вещества. Той също ефективно стеснява порите и има подмладяващ ефект. Желязото е един от най-важните елементи за храненето и насищането на влага в клетките на кожата. Манганът премахва отока и възпалението и също така подпомага бързото излекуване на кожата след рани, натъртвания, изгаряния и други микроранявания. Магнезият нормализира кръвообращението и осигурява забележимо подновяване на клетките на кожата.

2. Вашите мускули ще получат повече протеини

Една порция или около 8 супени лъжици овесена каша дава на тялото 15% от препоръчителното дневно количество протеин. Не забравяйте за витамин Е, антиоксидантите и глутамина