Как да боядисаме яйцата си с натурални оцветители?
04.04.2018|12:00 Прочитания: 1940

Как да боядисаме яйцата си с натурални продукти? Иска ви се да спестите поредната доза химически оцветители на близките и семейството си за празниците? Има един много лесен, традиционен метод за боядисване на яйца, който става само с помощта на продукти от природата.

Как да боядисаме яйцата си с натурални оцветители?Pinterest

За да започнете са ви необходими:

- 2 чаши червено цвекло нарязано на кубчета, за цвят ЧЕРВЕНО/ РОЗОВО

- 2 чаши смачкани боровинки, за цвят СИНЬО/ ЛИЛАВО

- 1 чаена лъжичка куркума, за цвят ЖЪЛТО

Как да боядисаме яйцата си с натурални оцветители?Pinterest

Поставете продуктите в тенджера, изсипете в тях 2 чаши вода, поставете на котлона и изчакайте да заври. Когато това стане, намалете на средна температура и покройте с капак за 10 минути. След това прецедете  сместа, така че да остане само течността. Добавете във всеки цвят по 1 чаена лъжичка бял оцет.

Как да боядисаме яйцата си с натурални оцветители?Pinterest

След като сте готови можете да покриете съда, в който сте изсипали боята с похлупак, за да не изстива. Когато сте говори започнете да потапяте яйцата в съответните цветове, като ги оставите толкова дълго, колкото прецените, че сте получили желания цвят.

Как да боядисаме яйцата си с натурални оцветители?Pinterest

Бъдете креативни и не се страхувайте да опитате и с други естествени продукти, за които се сещате. Системата е същата - нарежете ги, сварете ги и след това добавете оцет. Насладете се на красиви яйца, боядисани със съставки, които знаете. Дайте и на децата да си играя с тях и не се притеснявайте, че ще се намажат с оцветители, забавлявайте се! 

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...