Лазаня с пуешко месо
PARKER FEIERBACH
Лазаня с пуешко месо
06.11.2018|17:00 Прочитания: 403

Въпреки че каймата е страхотна, понякога се нуждаем от малко почивка. Лазанята, която ще ви предложим е като традиционната, но вместо кайма се слага пуешко месо.

Необходими продукти:

1 пакет кори за лазаня

сол

2 с. л. зехтин

2 скилидки чесън

1 глава лук, нарязан на ситно

2 с. л. доматена паста

500 гр. пуешко месо

1 консерва домати

1/4 ч. босилек, пресен

1 опаковка рикота

1/2 ч. пармезан

2 с. л. магданоз

1 яйце

500 гр. моцарела

Лазаня с пуешко месоPARKER FEIERBACH

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера сварете корите за лазаня, според инструкциите на опаковката. Изцедете ги от водата и го сложете върху хартия за печене в една тава.

В голям тиган загрейте зехтина. Добавете лука и гответе, докато омекне, около 5 минути. Добавете доматената паста и пуешкото месо. Гответе около 6-7 минути. Добавете доматите и босилека. Ако сместа е прекалено гъста, може да добавите малко вода. Подправете със сол и черен пипер и оставете да къкри 20 минути. 

В една купа смесете рикотата, яйцето, пармезана, магданоза и чесъна и подправете със сол и черен пипер. 

На дъното на тавата сложете тънък слой от соса. Наредете един ред от корите за лазаня, покрийте ги със сос и със сместа с рикота и пармезан. Повторете това, докато продуктите свършат, като завършвате с моцарела. 

Печете около 35 минути.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...