Пиле по италиански
ETHAN CALABRESE
Пиле по италиански
25.04.2019|17:00 Прочитания: 786

Това ястие е много вкусно и подходящо за средиземноморската диета. 

Необходими продукти:

2 с. л. зехтин

500 гр. пилешки гърди

сол

черен пипер

1/2 глава лук, нарязан

2 чушки, нарязани

2 тиквички, нарязани

2 скилидки чесън

1/2 ч. л. риган

1 ч. пилешки бульон

1 консерва домати

1/4 ч. листа пресен босилек

Начин на приготвяне:

В голям тиган загрейте зехтина. Подправете пилешкото месо със сол и черен пипер и гответе до златисто, около 8 минути от всяка страна. 

Извадете го в чиния.

Добавете лука и чушките в тигана и гответе около 5 минути. 

Добавете тиквичките и гответе още 3 минути. 

Добавете чесъна и оставете за още 1 минута. Добавете ригана. 

Добавете бульона и доматите и оставете да къкри около 10 минути. 

Върнете пилето в тигана и разбъркайте, за да се покрие със сос. 

Сервирайте с пресен босилек. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...