Примерни ястия за коледната вечеря или обяд
pixabay
Примерни ястия за коледната вечеря или обяд
25.12.2018|14:00 Прочитания: 958

Днес е най-светлия християнски празник. Традиционно всяко семейство се събира, приготвя се коледна вечеря или обяд, разменят се подаръци и много усмивки. Всяко семейство има своите традиции по отношение на ястията, часът на вечерята, подаръците и т.н. Но все пак ние ще ви предложим едно примерно меню за коледната вечеря. Ако още нямате идеи какво да сготвите за довечера, вземете някои от нашите. Менюто е съставено от най-традиционните коледни ястия, за да бъде по вкуса на всеки.

Салата:

Снежанка

Снежанката е салата, на която много семейства залагат на Коледа. Можете да я купите от магазина или да я приготвите вкъщи. Снежанката може да бъде сервирана по много интересни начини, например на топки, за да наподобява снежни топки.

Предястие:

Вкусно коледно дърво

Това е едно интересно предястие, приготвено от тесто и сирене. То има формата на коледна елха и едва ли има по-подходящо време да го приготвите от Коледа.

Вижте рецептата ТУК

Основно:

Капама

Капамата е пищно зимно ястие, приготвено с много и различни видове месо, богато на вкус и аромати. Капамата е типично зимно ястие, подходящо за Коледа, тъй като основна съставна част от рецептата за капама е киселото зеле. Имате свободата да сложите всякакво месо, наденички и колбаси. Импровизирайте! Много хора приготвят именно капама за Коледа.

Десерт:

Баница с тиква или ябълки

Няма как Коледа да мине без баница. Затова може да приготвите или баница с тиква или баница с ябълки. И двете са типично коледни десерти.

 

Добър апетит и весела Коледа! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...