Рецепта за черешов пай
ETHAN CALABRESE
Рецепта за черешов пай
16.04.2018|17:00 Прочитания: 1410

Пролетта е тук и е време да започнем да хапваме по-свежи неща, в които има плодове. Затова днес ще ви предложим рецепта за вкусен черешов пай:

Необходими продукти:

около 1 кг череши, почистени, без костилки

1/2 ч. захар

1/4 ч. бърбън

2 ч. л. сок от портокал

2 ч. л. портокалова кора

1/4 ч. царевично нишесте

2 опаковки тесто за пай

1 жълтък

едра захар, за коричката на пайа

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера на средна температура, сложете черешите, заедно със захарта, бърбана, портокаловия сок и кора, както и царевичното нишесте. Намалете топлината до ниска и гответе, като разбърквате от време на време, оставете на котлона около 12- 15 минути. След това охладете.

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете едната опаковка тесто за пай в тава и нарежете другата опаковка на ленти. Изсипете сместа с черешите върху тестото и наредете лентите отгоре, като ги направите като решетка. Намажете тестото със жълтъка и поръсете със захарта. 

Печете 20 минути, след което намалете температурата и печете около 40 минути, до златисто. Охладете и сервирайте.

Добър апетит!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...