Соевото мляко може да бъде най-добрата алтернатива на млякото
pixabay
Соевото мляко може да бъде най-добрата алтернатива на млякото
01.02.2018|11:00 Прочитания: 2246

Млечните продукти като кисело мляко, прясно мляко и суроватъчен протеин осигуряват протеини, които трудно могат да бъдат заменени. Въпреки че съществуват растителни алтернативи на повечето млечни продукти, те обикновено не могат да се мерят, когато става дума за съдържание на протеини.

В случая с млякото, въпреки алтернативните растения, които имат по-малко калории и по-малко наситени мазнини, те също имат по-малко протеини и жизненоважни хранителни вещества като витамин В-12.

Но според ново изследване, има надежда. От най-популярните растителни млечни алтернативи на рафтовете в супермаркетите се оказва, че соевото мляко е най-сравнимо с кравето мляко, когато става въпрос за хранителна стойност. Не само соевото мляко има почти половината от калориите и съдържанието на мазнини на пълномасленото краве мляко, но също така се гордее с почти идентично количество протеини и калций.

Докато соевото мляко може да не съдържа витамин В-12, той има фитоестрогени, които допринасят за здравето на сърцето.

Соевото мляко може да бъде най-добрата алтернатива на млякото Pop Sugar

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...