Супер лесни есенни вечери: гулаш
Ethan Calabrese
Супер лесни есенни вечери: гулаш
06.10.2017|12:00 Прочитания: 467

Гулашът е традиционно унгарско ястие, което се приготвя от месо, лук и чушки. Гулашът е ястие тип яхния и е много подходящо за есенния сезон. Ето я и рецептата:

Необходими продукти:

2 супени лъжици зехтин

1 средно голяма глава лук, нарязана

2 скилидки чесън

500 гр телешка кайма

сол

черен пипер

1 супена лъжица доматена паста

1 1/4 чаша телешки бульон

1 консерва белени домати

1 консерва доматен сос

1 супена лъжица червен пипер

1 1/2 чаша макарони, несварени

1 чаша сирене Чедър

магданоз

Супер лесни есенни вечери: гулаш Ethan Calabrese

Начин на приготвяне:

В голям тиган на средна температура, загрейте зехтина.

Добавете лука и чесъна и гответе, докато омекнат.

Добавете каймата и гответе, докато се изпече добре, като я подправите със сол и черен пипер. Изцедете я от мазнината и я върнете обратно с тигана. 

Добавете доматената паста и бъркайте. След това прибавете бульона, доматения сос и доматите. Добавете макароните и червения пипер и разбъркайте. Оставете на котлона около 15 минути, докато макароните станат готови, като разбърквате често. Добавете сиренето, разбъркайте и махнете от котлона. Добавете магданоза и сервирайте.

Добър апетит!


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...