Тиквен пай
pixabay.com
Тиквен пай
30.09.2017|12:30 Прочитания: 721

За този типично есенен сладкиш са ви нужни:

  • Тесто
  • 1 кг. обелена тиква
  • 3 яйца
  • 100 мл. неподсладено концентрирано мляко
  • 150 гр. кафява захар
  • 1 кафена лъжица канела
  • половин кафена лъжица джинджифил на прах
  • 3 щипки индийско орехче

Затоплете фурната на 180 градуса. 

Сложете тиквата да ври, докато се размекне и стане на пюре. 

В купа разбийте яйцата и захарта, добавете канелата, индийското орехче, джинджифила и разбъркайте.

След това добавете пюрето от тиквата  и млякото. Разбъркайте, докато се получи хомогенна смес. 

Сега изсипете сместа върху готовото тесто и запечете за около 30 минути във вече загрятата фурна!

Поднася се еко изстинало! Да ви е сладко!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...