11 признака, че храната се е развалила
pixabay
11 признака, че храната се е развалила
02.04.2018|14:00 Прочитания: 2384

Според изследване, 1 на всеки 10 души в света поне веднъж е страдал от леко отравяне с храна. Свежестта на продуктите във вашата къща е от решаващо значение за вашето здраве и вашето семейство. И понякога можете да го разберете просто с чаша вода.

Ето някои прости трикове, за да разберете свежестта на тези 11 обикновени храни:

1. Мляко

Знаете ли, че неотвореното мляко е годно за почти седмица след датата на опаковката? Това се отнася за 1%, 2% и обезмаслено мляко.

За да поддържате отвореното си прясно мляко свежо не го поставяйте на вратата на хладилника, а само на рафтовете.

2. Сосове

За тези, които обичат кетчуп и майонеза, тази информация е от решаващо значение.

Кетчупът е годен до 1 година, неотворен на рафта и около 1 месец отворен в хладилника.

Майонезата е годна затворена на рафта до 4 месеца или до 3 месеца в хладилника.

Ако забележите незначителни промени в текстурата на соса, след като я използвате известно време или вкусът е странен - изхвърлете го.

Ето и срока на годност на други сосове:

Соев сос - Ако е отворен: до 3 години, ако не е отворен: почти неопределен.

Горчица - До 2 години, ако не е отворена и до 1 година, ако е отворена.

Табаско сос - докато цветът не потъмнее, той е безопасен за ядене.

3. Диня

Достатъчно трудно е да изберете добра диня, но ако вече имате у дома си, трябва да сте наясно със следните неща:

Дините могат да бъдат различни отвън, поради вида си, но отвътре винаги трябва да имат яркочервен или розов цвят. Всяко обезцветяване върху него би изглеждало като светло-розов, белият цвят, което означава, че динята е твърде стара, за да се консумира.

Динята диня трябва винаги да мирише добре, на свежо и сладко.

4. Говежда кайма

Можете да поддържате говеждото свежо в хладилник до 2 дни