4 места, които да посетите във Верона
16.07.2018|11:00 Прочитания: 2587

Верона е италианско градче, което повечето хора асоциират с историята за Ромео и Жулиета от Шекспир. Романтиката на това място се носи във въздуха и е чудесен избор за спокойна почивка. Предлагаме ви някои места, които трябва задължително да посетите, ако сте във Верона:

1. Къщата на Жулиета

Дори да няма реални доказателства, че това е бил домът на Жулиета от трагичната любовна история, много посетители отиват на това място в знак на обич към любимия си, рисуват сърца и закачат катинари. В дворът на къщата можете да видите и статуята на Жулиета, а поверието гласи, че двама влюбени трябва да пипнат дясната гърда на статуята, за да скрепят любовта си.

4 места, които да посетите във ВеронаPinterest

2. Арена ди Верона

Арена ди Верона е античен амфитеатър, където и до днес се провеждат спектакли и оперети под звездите. Усещането да сте част от такова събитие ще ви накара да настръхнете, дори този жанр да не ви е любим.

4 места, които да посетите във ВеронаPinterest

3. Мостът Понте Скалиджеро

Името на моста в превод от италиански означава "каменният мост", той има историческо значение за града. По него можете да преминете до другата част на града, а над стените му се разкриват красиви гледки.

4 места, които да посетите във ВеронаPinterest

4. Площад Ербе

Площадът е бил част от римския форум, а днес е обсипан с кафета и ресторанти, където можете да седнете и да се насладите на вкусните ястия и типични напитки.

4 места, които да посетите във ВеронаPinterest

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...