Микоплазма гениталиум е друга инфекция, за която трябва да внимавате
pixabay
Микоплазма гениталиум е друга инфекция, за която трябва да внимавате
19.07.2018|09:00 Прочитания: 4929

Микоплазма гениталиум е инфекция, която се предава по полов път. Тази инфекция обикновено няма симптоми. Поради тази причина често остава нелекувана и причинява възпаление на таза и дори безплодие. 

Микоплазма гениталиум е състояние, което трябва да включите в списъка си с инфекции, за които да бъдете внимателни. Всички сме наясно, че трябва да се притесняваме от гонорея, хермес, хламидия, но трябва да се замислим и за микоплазма гениталиум. 

Популярността на тази инфекция нараства и за съжаление, понякога е устойчива на антибиотици. 

Какво точно представлява микоплазма гениталиум?

Така, микоплазма гениталиум не е особено нова инфекция. Тя е открита за първи път през 80-те години. 

При жените, обикновено няма симптоми. Когато има симптоми, те са тазова болка и кървене след полов акт. В крайна сметка причинява инфекции на шийката на матката и на целия таз. 

При мъжете, микоплазма гениталиум се проявява чрез възпаление на уретрата, което води до парене при уриниране. 

Подобно на всички други полово-предавани инфекции, микоплазма гениталиум се предава при незащитен секс. Обикновено се случва при вагинален секс, но не е изключено да се предаде и при орален или анален секс. 

Обикновено тази инфекция се лекува с антибиотици, но има случаи, в които инфекцията е резистентна на антибиотици. Разбира се, това не означава, че хората си носят инфекцията и не се лекуват, просто може да се наложи да се премине през няколко курса лечение, преди да се открие подходящия антибиотик. 

Ако не се лекува обаче, може да причини възпаление на целия таз, безплодие или преждевременно раждане.

Добрата новина е, че този вид инфекция не е много често срещан. Например хламидията е около 4 пъти по-често срещан проблем. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...