Как сексът се отразява на месечния цикъл?
unsplash
Как сексът се отразява на месечния цикъл?
15.08.2018|13:00 Прочитания: 10165

Месечният цикъл и по-точно менструацията определено се отразява на сексуалния ни живот. Това е неизбежно. Ако сте се справили със срама, вероятно сте разбрали, че има някои ползи от секса по време на менструация. Но какво ще кажете за ефектите, които има сексът върху самата менструация?

Първо, оргазмите при секса по време на менструация могат да облекчат болезнените спазми. По време на оргазъм, кръвният поток към мускилите на матката е по-силен и тези мускули изпращат сигнали до мозъка, при което се освобождават хормони, които облекчават болката. 

Притеснявате се, че сексът може да направи менструацията ви по-дълга и по-обилна? Всъщност, сексът по време на менструация не влияе на течението, но ако приемем, че има някакъв ефект, то менструацията става по-къса и по-оскъдна. Това е така, защото по време на секс матката изтласква по-голямо количество кръв.

Ако смятате да дадете шанс на секса по време на менструация, направете го така, както ще се чувствате най-комфортно. Може да опитате секс под душа. Някои жени използват менструална чашка, за да не изцапат чаршафите. Вие трябва да прецените как ще се чувствате най-комфортно.

Винаги бъдете внимателни и използвайте средства за предпазване от нежелана бременност. По-малко вероятно е, но не е изключено да забременеете по време на менструация. Винаги трябва да се пазите, за да няма неприятни изненади. Най-добрият метод, особено през този период от месеца, е презервативът, защото инфекциите и полово-предаваните болести се пренасят по лесно, когато сте в цикъл. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...