Супер лесни пролетни вечери: Пиле с броколи и пармезан
HELENE DUJARDIN
Супер лесни пролетни вечери: Пиле с броколи и пармезан
26.04.2018|17:00 Прочитания: 1000

Всички живеем динамичен живот и обикновено почти всеки ден имаме някакво занимание след работа. Поради тази причина, много малко хора имат възможността да готвят сложни ястия, които отнемат много време. Именно заради това, ястията, които изискват просто да сложим всички продукти в тавата и да ги запечем, са безценни. Ето една такава рецепта:

Необходими продукти:

Подправки: 

1/4 ч. сол

2 с. л. черен пипер

2 с. л. чесън на прах

За ястието:

2 с. л. зехтин

2 бр. обезкостени пилешки гърди

350 гр. броколи

2 скилидки чесън

1/2 ч. пармезан

1/4 ч. нарязан магданоз

Супер лесни пролетни вечери: Пиле с броколи и пармезан HELENE DUJARDIN

Начин на приготвяне:

Вземете една купа и смесете солта, черния пипер и чесъна. Съхранявайте тази подправка в затворен съд. Може да се използва с всички видове месо и зеленчуци. 

Загрейте фурната на 250 градуса. Вземете една тава, сложете хартия за печене и я намажете с малко зехтин.

Сложете пилешкото месо в средата на тавата. Наредете броколите отстрани. Поръсете с една лъжица зехтин и с приготвената вече подправка. 

Печете около 30 минути, докато месото стане готово. 

В малка купа смесете пармезана, чесъна и магданоза. Намажете месото с тази смес. Печете още, докато сиренето се разтопи. Сервирайте топло!

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...