Хитрини за минимизиране на харчовете
Хитрини за минимизиране на харчовете
24.01.2014|13:48 Прочитания: 724

Независимо дали се грижите само за себе си, или за многочленно семейство, е важно да управлявате парите си правилно. Днес ще си поговорим за това как да "редактирате" разходите си, така че балансът в края на месеца да бъде по-скоро във ваша полза.

За да започнете промяната в бюджета си, първо трябва да си отговорите честно на два въпроса. Те ще ви помогнат да се сдобиете с реалистична оценка на положението си.

1. Колко пари печеля на месец?
2. Колко пари харча на месец?

Помислете за всички източници на доходи за вас. След това направете списък на нещата, които ви карат да вадите пари от портфейла си най-често.

В него се опитайте да включите всичките си гарантирани месечни разходи - наем, сметки, транспорт, храна.

Помислете и в какво най-често инвестирате, но не задължително всеки месец - козметика, дрехи, културни мероприятия…

След като си дадете сметка за ситуацията, сигурно ще пожелаете да я промените. Цифрите, които показват вашите разходи, ще ви развалят настроението, но това още повече ще ви мотивира да престанете да пилеете пари.

Сега разгледайте внимателно създадения преди малко списък. И вижте какво да правите с него в краткия наръчник по спестяване на Econ.bg.

3 2
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...